Studenten van de opleiding CMD doen werkervaring op tijdens stages, afstudeerprojecten, projecten en meer. Heeft u als bedrijf of instelling interesse in samenwerking?
Neem contact op
Studenten voeren individueel een project uit aan de hand van een probleem dat ze zelf hebben geformuleerd, maar dat meestal voortkomt vanuit de vraag van een organisatie. De student gaat zelf aan de slag om tot een goed onderbouwde, creatieve oplossing te komen. Deze wordt uitgewerkt tot prototype uitgewerkte producten.
Gedurende alle leerjaren stimuleren wij studenten om een kijkje te nemen buiten de muren van de school. Dit kan op meerdere manieren. Individuele studenten met wie een inhoudelijke koppeling kan worden gelegd kunnen op afspraak langskomen. Er zijn echter ook meerdere vakken waar studenten met het werkveld in contact moeten komen. Nadere afstemming hierover vindt plaats met de accountmanager en vakcoördinator
Gedurende alle leerjaren is altijd ruimte voor inhoudelijke expertise vanuit het werkveld. Hiertoe kan worden afgestemd aan welk vak de inhoud van een gastcollege kan worden gekoppeld. Nadere afstemming hierover vindt plaats met de accountmanager en vakcoördinator
Naast of bovenop ons curriculum krijgen studenten de mogelijkheid om via Honours opdrachten te laten zien dat ze een extra uitdaging aankunnen, dat ze meer/beter/verder kunnen. Dat kan op verschillende manieren. Een van die manieren is om via externe opdrachten, via externe opdrachtgevers honourswaardig werk te leveren. Soms betaald. Soms onbetaald. Soms ligt het initiatief bij de student. Soms bij een organisatie die een opdracht bij ons uitzet. In afstemming met de Honours Coördinator wordt per Honours opdracht beoordeeld of dat wat de student wil gaan doen ook echt honourswaardig is. Naast opdrachten kun je ook denken aan traineeships bijvoorbeeld. Heb je een interessante opdracht voor een van onze studenten? Onderzoek dan de mogelijkheden via Honours. Belangrijk om te weten: Honours is individueel waardoor het belangrijk is dat ook bij groepswerk goed duidelijk moet zijn wat ieders individuele bijdrage is.
In teams werken studenten aan een probleem dat is ingebracht door een opdrachtgever. Hierbij moet het gaan om een vraagstuk dat echt leeft binnen een organisatie en waar een creatieve oplossing voor geboden moet worden. Hierbij leren studenten te werken met en voor een opdrachtgever en geeft het een bedrijf een unieke mogelijkheid om een frisse blik te laten werpen op de organisatie. Aan het eind van elk project worden oplossingen aangedragen die in prototype-vorm zijn uitgewerkt
Studenten komen fulltime individueel meedraaien in een organisatie. Hierbij zijn vooraf leerdoelen gesteld waar de studenten actief mee aan de slag gaat. Hoofddoel is dat de student actief onderdeel uitmaakt van de werkzaamheden binnen een bedrijf en hierbij vanuit het bedrijf ondersteund wordt.
Het grote jaarlijkse evenement van CMD Utrecht. Hier worden de mooiste producten van de studenten geëxposeerd, gepresenteerd en afgespeeld. Hieruit blijkt de veelzijdigheid van onze opleiding. Ook worden er externe sprekers ingevlogen om over het vakgebied te vertellen en de bezoekers te inspireren. Ten slotte worden bedrijven en bureau’s uitgenodigd om in contact te komen met studenten in de vorm van een ‘speeddate’-avond. Alles uiteraard in een creatieve festival setting op een toplocatie in Utrecht.